Syrop z płatków maku polnego

4.5 (187 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Doskonały na suchy kaszel, angine i infekcje górnych dróg oddechowych.

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • Pół kilo płatków maku polnego
    1 kg cukru
    1 cytryna
    1.5 l wody
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Syropy

Syrop z płatków maku polnego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płatki zalać wodą. Zagotowujemy. Gotujemy około 5 minut. Studzimy i przecedzamy. Do płynu dodajemy cukier i pokrojoną w plastry cytrynę że skóra. Gotujemy około pół godziny. Odcedzamy cytryny, przelewamy do butelek o pojemności 200 ml. Odwracamy do góry dnem. Nie pasteryzujemy .

Porady

Z tej porcji otrzymamy 8 buteleczek o poj. 200 ml.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować