Syrop z płatków róży

4.5 (156 ocen)

  • Dla 1 osoby

Syrop z płatków róży to świetny dodatek do deserów, wypieków, lodów itp.

  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • płatki dzikiej róży
    cukier
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Syropy

Syrop z płatków róży - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płatki róż dokładnie oczyszczamy i płuczemy zimną wodą (pamiętajmy żeby zbierać w miejscach z dala od ulic, dróg itp.). Nie podaje konkretnych proporcji płatków i cukru, bo cała sztuka polega na tym, że przesypujemy płatki róż cukrem w słoiku . Ja robiłam to na oko. Całość zamykamy i odstawiamy na ok 3 dni, aż płatki puszczą soki. Gotowy syrop przelewamy do słoiczków.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Płatki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować