Spaghetti z zielonymi warzywami

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Kupując świeże brokuły niekoniecznie trzeba je gotować w wodzie lub na parze. Śmiało można je usmażyć na patelni z innymi warzywami, dzięki czemu nie będą wodniste ale chrupkie.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - spaghetti: 180 gramów
    - brokuły: 0.5 sztuki
    - cukinia: 0.5 sztuki
    - groszek mrożony: 1 szklanka
    - czosnek: 3 ząbki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Spaghetti

Spaghetti z zielonymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • zielone warzywa 1. Świeże brokuły smażymy na oliwie/oleju ok. 15 minut. W połowie smażenia dodajemy cukinię i groszek.
  • spaghetti z zielonymi warzywami 2. Na ok. 2 minuty przed końcem smażenia dodajemy posiekany drobno czosnek. Ugotowany al dente makaron łączymy od razu z warzywami, dokładnie mieszamy i podajemy. Proste!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brokuły Cukinia Czosnek Groszek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować