Lasagne z zielonymi warzywami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Lasagne ze szpinakiem, groszkiem i cukinią

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 9 płatów makaronu lasagne
    500 g łopatki wieprzowej
    2 cebule
    200 g mrożonego zielonego groszku
    250 g mrożonego szpinaku w brykiecie
    3 ząbki czosnku
    1/2 zielonej cukinii
    1 większy pomidor
    20 dkg sera żółtego
    sól, pieprz
    curry
    słodka papryka
    zioła prowansalskie
    gałka muszkatołowa
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania z makaronem

Lasagne z zielonymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokroić i zmielić w maszynce. 1 cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym tłuszczu, dodać mięso, przesmażyć 10 minut, doprawić.
    Drugą cebulę posiekać, zeszklić na oleju i dodać szpinak, kiedy się rozpadnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz i gałkę.
    Cukinię wydrążyć i zetrzeć na grubym oczku, wrzucić na patelnię z łyżką oleju, doprawić solą, pieprzem i curry, podsmażyć 5 minut.
    Makaron ugotować na półtwardo w osolonej wodzie.
    Naczynie do zapiekania natłuścić, ułożyć 3 płaty makaronu, szpinak, 1/3 mięsa, ser żółty. Potem znowu makaron, groszek, 1/3 mięsa, ser. Znowu makaron, cukinia, reszta mięsa, plasterki obranego pomidora i ser żółty. Wierzch posypać słodką papryką i ziołami. Zapiekać 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Lasagne Groszek Mięso Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować