Lasagne z zielonymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso pokroić i zmielić w maszynce. 1 cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym tłuszczu, dodać mięso, przesmażyć 10 minut, doprawić.
Drugą cebulę posiekać, zeszklić na oleju i dodać szpinak, kiedy się rozpadnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz i gałkę.
Cukinię wydrążyć i zetrzeć na grubym oczku, wrzucić na patelnię z łyżką oleju, doprawić solą, pieprzem i curry, podsmażyć 5 minut.
Makaron ugotować na półtwardo w osolonej wodzie.
Naczynie do zapiekania natłuścić, ułożyć 3 płaty makaronu, szpinak, 1/3 mięsa, ser żółty. Potem znowu makaron, groszek, 1/3 mięsa, ser. Znowu makaron, cukinia, reszta mięsa, plasterki obranego pomidora i ser żółty. Wierzch posypać słodką papryką i ziołami. Zapiekać 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Smacznego :)
Komentarze