Kasza gryczana z zielonymi warzywami

4.5 (193 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Bardzo często na obiad przyrządzam sobie warzywa z różnymi kaszami. Tym razem przygotowałam kaszę z cukinią, brokułem i zielonym groszkiem. Danie jest smaczne i sycące, doskonale smakuje na ciepło jak i na zimno więc spokojnie możemy zabrać je do pracy.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 100 gram kaszy gryczanej
    1 różyczka brokuła
    2 małe cukinie
    1 cebula
    Pół puszki groszku zielonego
    Olej kokosowy do smażenia
    Sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kasza gryczana z zielonymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gryczaną gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, odcedzamy. Brokule dzielimy na mniejsze różyczki, gotujemy w osolonej wodzie przez 2-3 minuty, odcedzamy. Cukinię myjemy, kroimy na mniejsze kawałki, cebule obieramy , kroimy w kostkę. Na patelni roztapiamy niewielka ilość oleju kokosowego, dodajemy cukinię i cebulę, lekko podsmażamy. Dodajemy ugotowanego brokuła, odcedzany z zalewy groszek zielony oraz kaszę gryczaną. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, wszystko dokładnie mieszamy i przez chwile jeszcze smażmy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować