Bulgur z zielonymi warzywami

4.5 (173 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Wyśmienita smażona kasza doprawiona ziołami ojca Mateusza z brokułem , szparagami i cukinią. Masło dodane na koniec smażenia dodaje kremowości i smaku.Danie które cieszy oko i podniebienie , jest lekkie i syte.
Kaszę z warzywami możemy podać solo lub z gulaszem czy też smażonym kotletem.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200g. kaszy bulgur
    1 brokuł ( ok 500g.)
    1 pęczek zielonych szparagów ( ok.500g.)
    1 średniej wielkości cukinia
    olej kokosowy do smażenia
    2 łyżki ziół ojca Mateusza
    sól , pieprz
    2 łyżki masła
    posiekana natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Krem

Bulgur z zielonymi warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gotujemy wg. przepisu na opakowaniu , odcedzamy.
    Warzywa myjemy.
    Ze szparagów odłamujemy zdrewniałe końce , blanszujemy w osolonym wrzątku
    Brokuła dzielimy na małe różyczki także blanszujemy.
    Cukinię kroimy w pół plastry.
  • 2. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy , przesmażamy cukinie , wsypujemy kaszę oraz przyprawy.
    Dodajemy brokuła oraz szparagi.
    Smażymy ok 5 min co chwila mieszając.
    Na koniec dodajemy masło , mieszamy do jego rozpuszczenia.
  • 3. Podajemy posypane natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Zielone szparagi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować