Smarowidlo z kapustą

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczny smalczyk z dodatkiem kapusty

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki: Pół kilo mielonej słoniny
    2 cebule
    2 garści posiekanej młodej kapusty
    2 ząbki czosnku
    Sól
    Pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Smarowidlo z kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Slonine podsmażamy w rondlu, aż się stopi. Gdy zacznie się rumienić, wrzucamy, posiekaną cebulę, kapustę i czosnek. Mieszamy i podsmażamy aż produkty uzyskają złoty kolor. Lekko przestudzone doprawiamy solą i pieprzem, przekładamy do pojemników.

Porady

Smalczyk doskonale smakuje że świeżym chlebem i ogórkiem mało solnym . Dodać do niego możemy również podsmażone pieczarki

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować