OBAZDA -bawarskie smarowidlo do chleba i precli

4.49 (177 ocen)

  • 10 min

Obazda , obatzter i kilka innych nazw nosie to bawarskie smarowidlo . Pokachaja je osoby lubiace ser camembert ,mimo ze az tak mocno nie jest dominujacy . Tu na bawari jest w kazdej knajpie podawane z preclami i piwem :). Szybki i mega latwe do przygotowania.

  • 10 min

Składniki:

  • * 250 g sera camembert
    * 150 g serka kremowego (typu Philadelphia)
    * 100 g masla
    * 1 cebula (u mnie czerwona ,poniewaz jest lagodniejsza )
    * sol ,pieprz,papryka slodka do smaku
Wystaw ocenę:

4.49 (177 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Piwa Pasty Przekąski

Obazda -bawarskie smarowidlo do chleba i precli - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie skladniki musza byc w temperaturze pokojowej . Maslo ,camembert i serek kremowy musza byc miekkie.
  • 2. Camemberta kroimy na malutkie kawalki.
  • 3. Cebule kroimy w drobna kostke.
  • 4. Camembert ,serk kremowy ,oraz maslo przekladamy do miseczki i mieszamy widelcem ,tak aby sie skladniki dokladnie ze soba polaczyly .
    Mozna rowniez wykonac ta czynosc dlonia .
  • 5. Dodajemy cebule i doprawiamy do smaku sola ,pieprzem oraz slodka papryka .
  • 6. Odstawiamy na okolo 30 minut w temperaturze pokojowej aby skladniki dobrze przeszly smakiem .
  • 7. Na Bawarii tradycyjnie sie podaje z duzymi prezlami i zimnym piwem .

Porady

Dodatkowo mozna pokroic mala czerwona cebule w krazyki i nakladac na smarowidlo. Naprawde warto sprobowac.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Camembert Piwo Serek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować