Śledzie w oleju z cebulką

5 (1 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Proste w przygotowaniu i pyszne śledziki, idealne jako zakąska na każdą imprezę.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • -750 g matijasów
    -0,4 l oleju rzepakowego
    -2 duże cebule białe
    -sól i pieprz
    -0,5 l mleka
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Śledzie w oleju z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety śledziowe zalewamy mlekiem i odczekujemy dwie godziny. Po upływie tego czasu dokładnie opłukujemy śledzie wodą, odsączamy na ręczniku papierowym, kroimy na cienkie paski i posypujemy solą i pieprzem.
    2. Cebulkę kroimy w drobną kostkę.
    3.Na dnie słoika układamy warstwę cebulę, śledzi, cebuli, śledzi, aż do zakończenia się składników. Wlewamy olej, zakręcamy słoik i potrząsamy. Śledzie odkładamy na noc do lodówki. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Matias Śledzie Cebula Olej rzepakowy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować