Śledzie w oleju z cebulką

4.5 (195 ocen)

Najlepiej zrobić je dzień lub dwa wcześniej.

Składniki:

  • 1 kg solonych matiasów
    2 średnie cebule
    pieprz, olej rzepakowy
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Śledzie w oleju z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie moczymy w wodzie przez parę godzin. Gdy już będą odpowiednio mało słone kroimy je w kawałki o szerokości 1,5-2 cm. Cebulę obieramy i kroimy w piórka.
    W misce układamy po kolei warstwę kawałków śledzi, warstwę cebuli, warstwę śledzi i tak do końca składników,oprószając każdą warstwę pieprzem. Zalewamy wszystko olejem. Trzymamy w zimnym miejscu.

Porady

Śledzie poukładałam w zamykanych pudełkach, aby łatwiej się je przechowywało.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mak Śledzie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Wigilia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować