Serowe przekąski

4.5 (142 ocen)

  • 35 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Szybkie, proste z zarazem pyszne przekąski z ciasta francuskiego i dużą ilością sera. Zrobimy je w mig, i są dobrą alternatywą dla niespodziewanych gości. możemy je zabrać także do pracy i szkoły.

  • 35 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego

    12 oliwek zielonych

    170 g sera camembert

    50 g sera feta z bazylią

    6 pomidorków koktajlowych

    1 cebula czerwona

    1/4 cukinii małej

    sól, pieprz

    oregano

    koper świeży

    1/2 papryczki chili żółtej

    1 jajko
Wystaw ocenę:

4.5 (142 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przekąski

Serowe przekąski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie kroję na sześć kwadratów. W środku każdego kwadratu ciasta nacinam kwadrat o 1 cm mniejszy, ale nie docinam dwóch przeciwległych rogów. Przeplatam brzegi i wykładam na blaszkę wyłożona papierem do pieczenia. W środku układam po kawałku sera camembert dodaje plaster cienki cukinii, pokrojone pomidorki, piórka cebuli czerwonej, ser feta, posypuje solą, pieprzem, oregano, dodaję oliwki. Brzegi ciasta smaruje roztrzepanym jajkiem. Piekarnik nagrzewam do temperatury 200 stopni góra dół i zapiekam 15-20 minut aż się zrumienią.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować