przekąski z ciasta francuskiego

  • wyświetlono: 62412 |
  • dodany do książki kucharskiej: 5 |
  • polecenia: 0

Na imprezę, na mecz, na dobry humor :)

capri
  • 30min

Składniki

1 opakowanie ciasta francuskiego
100 gramów szynki wieprzowej
4 - 5 łyżek pikantnego ketchupu
150 gramów drobno startego sera zółtego
zioła prowansalskie lub przyprawa do pizzy

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

przekąski z ciasta francuskiego

  • krok 11. Płat ciasta rozwinąć, posmarować cienko ketchupem, posypać przyprawą.Następnie równomiernie poukładać plastry szynki, posypać żółtym serem.
  • krok 22. Zwinąć ściśle. Potem pokroić na około 2 - 3 cm plastry.
  • krok 33. Ślimaczki poukładać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w 4 - 5 cm odstępach od siebie.
  • 4. Piec około 20 minut w temperaturze 200 stopni, do zezłocenia.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

serw_kilka_chwilciasto francuskieszynkaprzekąski z ciasta francuskiego
 

Komentarze

Podobne przepisy

Przekąski francuskie z szynką i granatem

Dodane przez: PolskaGotuje

Przekąski francuskie z szynką i granatem

Mając trochę czasu i nowych pomysłów,...

kieszonki

Dodane przez: Ewelina Marcin

Kieszonki z ciasta francuskiego

Pyszne kieszonki z ciasta francuskiego...

Ciasto francuskie z pieczarkami

Dodane przez: eluchap

Ciasto francuskie z pieczarkami

Ciasto francuskie z niego można...

Pizzerinki z ciasta francuskiego

Dodane przez: AnetaJ

Pizzerinki z ciasta francuskiego

Świetna przekąską, kiedy zaskoczą...

Serowe Paluchy z ciasta francuskiego - świderki

Dodane przez: AnkaFiranka

Serowe Paluchy z ciasta francuskiego

Na spotkanie ze znajomymi od czasu...

francuskie z dynią inaczej

Dodane przez: Neblina36

ciasto francuskie z dynią

Sezonowe przysmaki inspirują mnie...