przekąski z ciasta francuskiego

4.5 (200 ocen)

  • 30 min

Na imprezę, na mecz, na dobry humor :)

  • 30 min

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego
    100 gramów szynki wieprzowej
    4 - 5 łyżek pikantnego ketchupu
    150 gramów drobno startego sera zółtego
    zioła prowansalskie lub przyprawa do pizzy
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki Szynki Przekąski

Przekąski z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • krok 1 1. Płat ciasta rozwinąć, posmarować cienko ketchupem, posypać przyprawą.Następnie równomiernie poukładać plastry szynki, posypać żółtym serem.
  • krok 2 2. Zwinąć ściśle. Potem pokroić na około 2 - 3 cm plastry.
  • krok 3 3. Ślimaczki poukładać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w 4 - 5 cm odstępach od siebie.
  • 4. Piec około 20 minut w temperaturze 200 stopni, do zezłocenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Sery Szynka

Notka redakcyjna

Sprawdź też: Przekąski na imprezę

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować