Przekąski serowe

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Dzisiaj chciałam podzielić się z Wami prostymi przekąskami z sera żółtego.
Przekąski takie można przygotować z różnymi dodatkami.
Moje dzisiejsze są z farszem szpinak-owym i farszem z serka topionego z koncentratem pomidorowym.

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ser żółty 500 g,
    szpinak 1 op,
    czosnek 2 ząbki,
    sól i pieprz do smaku,
    gałka muszkatołowa szczypta,
    łosoś 100 g,( mogą być brzuszki łososiowe),
    serek topiony 100 g,
    koncentrat pomidorowy 3 łyżeczki,
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski Ser

Przekąski serowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przekąski serowe 1. Przygotowanie farszu szpinak-owego;
    Szpinak rozmrozić, odcisnąć nadmiar wody,podsmażyć na odrobinie oleju,
    Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić do smaku odrobiną gałki muszkatołowej solą i pieprzem.

    Przygotowanie farszu z serka topionego;
    Serek topiony rozmieszać dodać koncentrat pomidorowy i ponownie wymieszać do połączenia.

    Ser żółty pokroić na mniejsze kawałki.
    Włożyć do gotującej wody i gotować do rozpuszczenia sera.
    Po rozpuszczeniu ser wyjąć łyżką cedzakową na stolnicę połączyć w jedną całość i rozwałkować na prostokąt (pamiętajmy trzeba to zrobić szybko bo ser szybko twardnieje), można to zrobić również bez wałka tylko rękoma.
    Następnie na serze rozłożyć farsz ze szpinaku , na farsz nałożyć kawałki łososia.
    Całość po dłuższej stronie zwinąć w rulon.
    Przygotować następny ser i zrobić tak samo tylko posmarować farszem z serka topionego.
    Przygotowane rulony owinąć folią i włożyć do lodówki na 2 godziny.
    Po tym czasie wyjąć , zdjąć folię i pokroić w cienkie plastry.

    Podawać jako przekąskę.

    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Gotowanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować