Francuskie przekąski z pastą i oliwkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Przekąski na jeden ząb. Szybkie, proste z ciasta francuskiego. Jako nadzienia użyłam serka puszystego i buraczków mini. W połączeniu z kabanosami długo dojrzewającymi pycha. Na imprezę, jako dodatek do seansu filmowego polecam.

  • 30 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 arkusz ciasta francuskiego
    200 g serka śmietankowego
    1 szklanka buraczki z zalewy mini
    sól, pieprz
    koperek suszony
    papryka czerwona
    1 kawałek ogórka zielonego
    10 oliwek czarnych
    natka pietruszki
    6 kabanosów małych dojrzewających
    5 oliwek zielonych
    1 żółtko
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przystawki Przekąski

Francuskie przekąski z pastą i oliwkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z połowy ciasta francuskiego wycinam koła 12 sztuk za pomocą szklanki. Na każda przekąskę przypadają po trzy koła. W ośmiu kołach wycinam za pomocą małej literatki kolejne koła. Powstaną nam obręcze i małe koła które można wykorzystać w taki sam sposób. Blaszkę wykładam papierem do pieczenia, układam cztery koła całe. Smaruję rozbełtanym żółtkiem. Na nim układam koło obręcz, smaruje żółtkiem, i kolejną obręcz i znowu smaruje. Tak samo zrobiłam z małymi kołami. Z reszty ciasta wycinam paski o szerokości 1-1,5 cm. Posypuje je papryką. Biorę oliwkę zieloną, i owijam ją ciastem jak ślimaka. Wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 180 stopni na 20 minut aż się zrumienią.

    Pasta:

    Do serka dodaję połowę buraczków z zalewy, sól, pieprz i miksuje blenderem. Przekładam pastę do szprycy i dekoruję nią ciasto francuskie. Dodaję oliwki czarne, kabanosy, plaser górka, natkę pietruszki. Posypuję koperkiem suszonym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować