Serowe przekąski

4.5 (176 ocen)

  • 30 min

Doskonałe chrupiące w sam raz na dlugie zimowe wieczory. Świetnie nadaje się jako przystawka

  • 30 min

Składniki:

  • 200 g sera żółtego (najlepiej pikantny)
    2 łyżki mąki pszennej
    3 białka
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (176 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Serowe przekąski - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ser bardzo drobno ścieramy, ubijamy białka na sztywno, dodajemy ser, mąkę i delikatnie mieszamy. Olej wlewamy do głębokiego naczynia i mocno rozgrzewamy. Z masy formujemy kulki i wrzucamy na olej. Smażymy obracając do zarumienienia. Za pomocą ręcznika odsączamy nadmiar tłuszczu.

Porady

Im lepszego użyjemy sera tym kulki będą smaczniejsze

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować