Brownie z malinami

4 (1 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Cudownie czekoladowe, wilgotne brownie w połączeniu z delikatną śmietanką i orzeźwiającymi malinami to deser doskonały. My jesteśmy nim zachwyceni :)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Brownie:

    250 g masła

    250 g gorzkiej czekolady

    4 jajka w temp. pokojowej

    250 g cukru

    niepełna szklanka mąki pszennej

    2 łyżki kakao

    szczypta soli



    Krem:

    330 ml śmietanki 30%

    4 łyżki cukru pudru

    śmietan-fix



    ok 200 g malin

    mięta lub melisa do dekoracji
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Brownie z malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brownie: Masło rozpuścić w garnuszku, dodać połamaną czekoladę i odstawić na kilka minut. Po tym czasie wymieszać do rozpuszczenia się czekolady. Ostudzić.
    Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Dodać przesianą mąkę i kakao oraz szczyptę soli. Wymieszać.
    Formę 21x21 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać masę czekoladową. Brownie włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec 25 minut. Wyjąć z piekarnika i ostudzić.
    Krem: zimną śmietankę ubić na sztywno z cukrem pudrem i śmietan-fixem. Wyłożyć na ostudzone brownie. Schłodzić.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Maliny Śmietanka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować