Schab duszony w sosie cebulowo-chrzanowym

5 (6 ocen)

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Ten schab jest tak miękki i soczysty,że rozpływa się w ustach.Pomysł na tradycyjny polski obiad.Idealnie komponuję się z ziemniakami.

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg schabu wieprzowego
    3 cebule
    odrobina koperku
    3 łyżki chrzanu
    1 ząbki czosnku
    3 łyżki majeranku
    1 łyżeczka pieprzu ziołowego
    pół łyżeczki chili
    majeranek
    4 łyżki mąki do smażenia
    sól
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (6 ocen)

Zobacz również:

Schab pieczony

Schab duszony w sosie cebulowo-chrzanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę,a następnie podsmażyć na patelni.Schab umyć,osuszyć i pokroić na plastry 1,5 cm,delikatnie roztłuc tłuczkiem.Mięso obtoczyć w mące i obsmażyć na rozgrzanym oleju,przyprawić solą i pieprzem,majerankiem i odrobiną chili.Chrzan rozmieszać z 5 łyżkami wody,dodać koperek i polać nim usmażone mięso.Następnie dusić pod przykryciem 60 minut,od czasu do czasu mieszając,razem z cebulką i czosnkiem.Podawać z ziemniakami.Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować