Schab w sosie chrzanowym

4.75 (186 ocen)

  • 45 min

Pyszne mięso w prostym sosie chrzanowym.

  • 45 min

Składniki:

  • 4-6 plastrów schabu,
    kilka łyżeczek chrzanu (do smaku),
    ok. szklanki wody lub bulionu,
    ok. 1/2 szklanki śmietanki 18%,
    łyżka mąki,
    sól, pieprz, ulubione przyprawy do schabu np.: granulowany czosnek, papryka w proszku, rozmaryn, tymianek, majeranek, natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.75 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sos chrzanowy

Schab w sosie chrzanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Schab przyprawić, przesmażyć do zrumienienia, zalać wodą lub bulionem (w takiej ilości, by lekko zakryła mięso) i dusić około 30-40 minut do miękkości (w trakcie można dolać płyn, gdyby za bardzo odparował). Dodać chrzan, zalać śmietanką rozmieszaną z mąką, zamieszać i poczekać, aż sos zgęstnieje. Posypać natką pietruszki, podawać z ziemniaczanym puree, ryżem lub kaszą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować