REKLAMA
Soczysty, mięciutki, pełen aromatu schab pieczony z bardzo pysznym sosem. Doskonały na rodzinny obiad. Idealny do ziemniaczków i surówki. Bardzo prosty w przygotowaniu.
Aromatyczny schab w marynacie czosnkowo-ziołowej, z pieprzem cytrynowym i czerwonym, jest bardzo prosty w wykonaniu i smakuje pysznie. Smakowity zarówno na ciepło jako dodatek do obiadu, jak i na zimno z domowym pieczywem. Przygotowuje się go bardzo szybko, chociaż czas oczekiwania na gotową potrawę to minimum doba. Ja swój kawałek mięsa marynowałam 48 godzin. Polecam przygotować również ziemniaki pieczone w rękawie. Wystarczy obrane ze skórki surowe ziemniaki wymieszać z odrobiną dobrej oliwy, ulubionymi ziołami, solą i krążkami czerwonej cebuli. Po godzinie pieczenia mięsa należy dołożyć tak przygotowany rękaw z ziemniakami do piekarnika i piec jeszcze przez godzinę. W dwie godziny mamy pyszny obiad, właściwie bez nakładu pracy. W trakcie pieczenia mięsa można zrobić surówkę z kiszonej kapusty czy inną ulubioną... Domownicy będą zachwyceni :)
Popularny przepis w okresie świątecznym, smaczny zarówno na zimno jak i na ciepło. Schab ze śliwką i morelą będzie idealny jako wędlina na kanapki, ale i również świetnie sprawdzi się na świąteczny obiad. Taki schab jest bardzo prosty do przygotowania i poradzi sobie z nim każdy, nawet początkująca kucharka. Kruchy, delikatny, nie jest suchy, bardzo smaczny.
Przepyszny kruchy i soczysty schab w delikatnym sosie. Na taką pieczeń wybierać najlepiej mięso przerośnięte tłuszczem, tzw. marmurkowe, pozyskane ze sztuk o wadze około 100 kg, hodowanych na mięso, a nie w celu pozyskania słoniny.
Schab to jedno w moich ulubionych mięs i staram się go urozmaicać nadzieniem i smaczną marynatą. Ten schab jest w marynacie gdzie przeważa smak chrzanu i doskonale nadaje się na uroczysty obiad oraz na Wielkanoc.
Ostatnio nie miałam szczęścia do sklepowych wędlin więc postanowiłam przygotować swoją domową, taką jak robi moja mama. Tak przygotowane mięso jest kruche, ładnie się kroi i wybornie smakuje. Kolejny plus to to że wiem iż przygotowana jest ze znanych mi produktów . Polecam:)
Lubicie swojskie mięska pieczone na kanapki ? Dziś upiekłam szynkę wieprzową w marynacie z sosem sojowym i przyprawami
Udało mi się kupić nie rozdzielony schab z kością z młodego dzika. Przyrządziłam nadziewając go dwoma farszami. Jedną część nadziałam ekologicznymi morelami a drugą kiszoną kapustą z suszonymi grzybami, suską sechlońską i złotymi rodzynkami. Taki schab będzie się wykwintnie prezentował na świątecznym stole.
Myślicie że nie można zjeść tanio a dobrze to jesteście w błędzie, jak są promocje na przykład w Biedronce na schab czy szynkę to można przygotować smaczny obiad w godzinę
Schab nadziewany kiełbasą to doskonały przepis na mięso na ciepło lub na zimno. Jest bardzo dekoracyjny i smakowity.
Ostatnio skomentowane
Boczek pieczony-rolowany