Schabowe plastry pieczone z cebulką

4.49 (193 ocen)

  • 1 godz. 20 min

To danie dowodzi, że w prostocie tkwi siła. Plastry schabu upieczone w ten sposób są soczyste i aromatyczne. Bardzo posmakowały mojemu Mężowi, który jest typowym "mięsożercą" :)

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • -75 dag schabu bez kości
    -8 cebul
    -sól i pieprz
    -2-3 łyżki oleju słonecznikowego
Wystaw ocenę:

4.49 (193 ocen)

Schabowe plastry pieczone z cebulką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Schab myjemy, osuszamy na papierowym ręczniku i dzielimy na plastry.
  • 2 2. Plastry schabu z każdej strony solimy i obficie posypujemy pieprzem. Wkładamy na minimum 30 minut do lodówki.
  • 3 3. Cebulę obieramy i kroimy w grube pióra.
  • 4 4. Plastry schabu układamy na blaszce wyłożonej folią aluminiową. Wykładamy na nie cebulę. Polewamy olejem słonecznikowym i pieczemy przez 45 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Schab Wieprzowina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować