Sałatka na zimę

4.49 (179 ocen)

  • 25 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Smaczna, pyszna kolorowa sałatka warzywna można ją podać do obiadu lub wykorzystać jako bazę i dodać swoje ulubione składniki. Wystarczy po odsączeniu zalewy dodać tylko majonez, cebulkę, szynkę i jajka i ekspresowa sałatka dla niespodziewanych gości gotowa. Serdecznie polecam dla zapracowanych bardzo szybka w wykonaniu i banalnie prosta :)

  • 25 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kg czerwonej papryki
    kg ogórków gruntowych
    2 puszki kukurydzy


    Zalewa:
    1,5 szklanki octu
    4 szklanki wody
    2 szklanki cukru
    2 łyżki soli
Wystaw ocenę:

4.49 (179 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przetwory Przystawki Dodatki

Sałatka na zimę - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, ogórki dokładnie myjemy. Następnie kroimy w drobną kosteczkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy dodajemy do warzyw.
  • 2. Składniki na zalewę zagotowujemy. Słoiczki dokładnie myjemy, napełniamy warzywami.
  • 3. Gorącą zalewą zalewamy warzywa, szczelnie zakręcamy.
  • sałatka 4. Pasteryzujemy 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza Papryka Sałata Warzywa Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować