Ogórki kanapkowe z kurkumą

4.13 (322 ocen)

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Plastry ogórków z przyprawą, mającą nie tylko walory smakowe, ale również zdrowotne.

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kg ogórków

    Do każdego słoika:
    1 kulka ziela angielskiego
    kawałek liścia laurowego
    szczypta nasion kopru
    szczypta gorczycy

    Zalewa:
    4 szklanki wody
    3/4 szklanki octu 10%
    1.5 szklanki cukru
    1 płaska łyżka soli
    1 łyżka kurkumy
Wystaw ocenę:

4.13 (322 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Przetwory Kanapki

Ogórki kanapkowe z kurkumą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ogórki 1. Ogórki umyć, odciąć końce i pokroić wzdłuż, w paski.
  • Ogórki 2. Plastry ciasno ułożyć w półlitrowych słoikach. Do każdego dodać przyprawy.
  • Ogórki 3. Zagotować wodę z cukrem, solą i kurkumą. Na koniec wlać ocet, zagotować i wlać zalewę do słoików. Zamknąć i pasteryzować 4 minuty.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Do spiżarni

Podobne przepisy

To może cię zainteresować