Sałatka gyros

4.34 (194 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Uwielbiam ją choć nie wiem dlaczego nigdy nie zrobiłam jej w wersji warstwowej. Zwykle byłam nią częstowana u znajomych ;)

Składniki:

  • podwójny filet z kurczaka
    przyprawa gyros
    1/2 kapusty pekińskiej
    puszka kukurydzy
    słoik ogórków konserwowych
    słoik papryki konserwowej
    dymka ze szczypiorem
    1/3 szkl keczupu pikantnego
    średni słoik majonezu
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.34 (194 ocen)

Sałatka gyros - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety umyć, usunąć błonki i pokroić w niedużą kostkę. Oprószyć przyprawą i usmażyć na rumiano na 2 łyżkach oleju. Ostudzić. Kukurydzę osączyć z zalewy, ogórki i paprykę pokroić w kostkę. Dymkę posiekać. Kapustę poszatkować i wymieszać z 2 łyżkami majonezu.
  • 2. W szklanej misie układać kolejno warstwy: kurczak, keczup, kukurydza, dymka (trochę zostawić do dekoracji), majonez, ogórki, papryka, kapusta. Każdą warstwę lekko oprószyć solą i pieprzem. Udekorować wg uznania szczypiorem, ogórkami i papryczkami. Podawać schłodzoną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Kukurydza Kurczak Papryka Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2014

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować