Bardzo eleganckie syte i przepyszne danie z ryby oraz wyrazistego sosu serowego camembert naturalny. Uwielbiam ten ser i kombinuje z nim na różne sposoby. Polecam nie pożałujecie oczywiście ten kto go lubi.
30 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
1 ser camembert naturalny 120 g
1 trójkąt serka topionego
2 ryby mrożone pangi lub dorsz
kolorowy pieprz
3 łyżki masła
sól
Ryba w sosie camembert - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ryby rozmrozić, na patelni rozgrzać masło i przełożyć rybę delikatnie posolić tak szczyptę na rybę. Przyprawić rybę rozgniecionym pieprzem kolorowym (można i pieprz zmielić przez młynek)
2.Z sera camembert ściągnąć białą pleśń obkroić nożykiem z każdej strony i pokroić na kawałki i przełożyć do ryby wraz z serkiem w trójkącie.
3.Rybę wyciągnąć z sosu a sos mieszać tak długo aż zgęstnieje, uważając aby nam się nie przypalił.
Komentarze