Ryba w sosie camembert

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Bardzo eleganckie syte i przepyszne danie z ryby oraz wyrazistego sosu serowego camembert naturalny. Uwielbiam ten ser i kombinuje z nim na różne sposoby. Polecam nie pożałujecie oczywiście ten kto go lubi.

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 ser camembert naturalny 120 g
    1 trójkąt serka topionego
    2 ryby mrożone pangi lub dorsz
    kolorowy pieprz
    3 łyżki masła
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania z ryb Ryba Sosy

Ryba w sosie camembert - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryby rozmrozić, na patelni rozgrzać masło i przełożyć rybę delikatnie posolić tak szczyptę na rybę. Przyprawić rybę rozgniecionym pieprzem kolorowym (można i pieprz zmielić przez młynek)
  • ryba 2. Z sera camembert ściągnąć białą pleśń obkroić nożykiem z każdej strony i pokroić na kawałki i przełożyć do ryby wraz z serkiem w trójkącie.
  • 3. Rybę wyciągnąć z sosu a sos mieszać tak długo aż zgęstnieje, uważając aby nam się nie przypalił.
  • 4. Rybę polać sosem i podawać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Camembert Panga Ryby Pieprz kolorowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować