Ryba w serowej panierce

  • wyświetlono: 99 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Ostatnio robię rybę w piątki i za każdym razem staram się ją urozmaicać na różne sposoby. Ryba nabrała większej objętości i była bardo syta, podałam ją z ziemniaczkami i buraczkami. Polecam.

Anitka0804
  • 2 porcje
  • 15min
  • Łatwy

Składniki

2 filety z pangi lub dorsza
8 plastrów sera żółtego
2 małe jajka
szczypta vegety
bułka tarta
olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Ryba w serowej panierce

  • 1. Ryby rozmrażamy ja zawsze wkładam do miseczki i w lodówce rozmrażają spokojnie przez noc. Następnie jajka mieszamy z vegetą, ser ścieramy na tarce i łączymy z jajkiem.
  • 2. Ryby panierujemy w jajku z serem a następnie w bułce tartej z obu stron. Na patelni nalewamy olej i smażymy na gorącym oleju na małym płomieniu na złoty kolor z dwóch stron.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ser żółtydla dzieciobiadrybydania główneryba pangadla rodzinyryba w panierceryby i owoce morzaprzepis_miesiąca1000smaczna rybasmaczna rybkaryba w panierce serowej

Komentarze

Podobne przepisy

Ryba w panierce z kolendrą

Dodane przez: dagita

Ryba w panierce z kolendrą

Ryba w panierce jaka została mi...

Musztardowy filet w serowej panierce

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Musztardowy filet w serowej panierce

Znakomity pomysł na kotlety z kurczaka...

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Soczysta ryba w keczupie i panierce

Tak przygotowana ryba jest soczysta...

Łosoś w serowej panierce

Dodane przez: StaryZeszyt

Łosoś w serowej panierce

Smażony łosoś to doskonała potrawa....

ryba w panierce

Dodane przez: mariosylwia

Ryba w panierce mączno-jajecznej

:-) Gorąco polecam (-:

image-0e5fmaj

Dodane przez: bozena58

Ryba w sosie serowo-koperkowym

sos serowo koperkowy dobrze smakuje...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE