Ryba w serowej panierce

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Ostatnio robię rybę w piątki i za każdym razem staram się ją urozmaicać na różne sposoby. Ryba nabrała większej objętości i była bardo syta, podałam ją z ziemniaczkami i buraczkami. Polecam.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 filety z pangi lub dorsza
    8 plastrów sera żółtego
    2 małe jajka
    szczypta vegety
    bułka tarta
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba Ser

Ryba w serowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryby rozmrażamy ja zawsze wkładam do miseczki i w lodówce rozmrażają spokojnie przez noc. Następnie jajka mieszamy z vegetą, ser ścieramy na tarce i łączymy z jajkiem.
  • 2. Ryby panierujemy w jajku z serem a następnie w bułce tartej z obu stron. Na patelni nalewamy olej i smażymy na gorącym oleju na małym płomieniu na złoty kolor z dwóch stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować