Ostatnio robię rybę w piątki i za każdym razem staram się ją urozmaicać na różne sposoby. Ryba nabrała większej objętości i była bardo syta, podałam ją z ziemniaczkami i buraczkami. Polecam.
15 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
2 filety z pangi lub dorsza
8 plastrów sera żółtego
2 małe jajka
szczypta vegety
bułka tarta
olej do smażenia
Ryba w serowej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ryby rozmrażamy ja zawsze wkładam do miseczki i w lodówce rozmrażają spokojnie przez noc. Następnie jajka mieszamy z vegetą, ser ścieramy na tarce i łączymy z jajkiem.
2.Ryby panierujemy w jajku z serem a następnie w bułce tartej z obu stron. Na patelni nalewamy olej i smażymy na gorącym oleju na małym płomieniu na złoty kolor z dwóch stron.
Komentarze