Rogaliki francuskie z jabłkiem

4.44 (151 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Zawsze mam w domu spory zapas ciasta francuskiego na wypadek gdyby domownikom zachciało się coś na słodko. Tym razem padło na jabłka bo jest ich aż pod dostatkiem. Rogaliki wyszły rumiane i mega chrupiące.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego XXL
    2 średnie jabłka
    łyżeczka cukru kryształu
Wystaw ocenę:

4.44 (151 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Desery Ciastka Ciasto

Rogaliki francuskie z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • rogaliki 1. Ciasto rozwinąć i pokroić na trójkąty. Jabłka obrać i pokroić w kosteczkę posypać cukrem kryształem, wymieszać.
  • jabłka 2. Na każdy trójkąt nakładać jabłka i zwinąć rogaliki. Przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
  • rogaliki 3. Rogaliki wstawić do mocno nagrzanego piekarnika i piec w temperaturze 180 stopni przez ok 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Jabłka Owoce

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować