Pyszne kruche ciasteczka pachnące cynamonem będą idealną przekąską do kawy lub herbaty. Zrobicie je bardzo szybko, gdy tylko przyjdzie Wam ochota na coś słodkiego lub zjawią się niespodziewani goście.
Składniki:
op. ciasta francuskiego (275g)
2 jabłka
cukier
cynamon
Rożki francuskie z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto francuskie rozwinąć i pociąć na równe kwadraty o boku ok 6-7 cm. Jabłka obrać i pokroić w małą kostkę. Przyprawić wg uznania cukrem i cynamonem, wymieszać. Jabłka układać na kwadratach, składać w trójkąt. Brzegi docisnąć widelcem.
Ciastka ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać grubym cukrem. Piec ok 15-20 minut w 200 st do zarumienienia.
Komentarze