Rożki francuskie z jabłkiem

4.4 (197 ocen)

Pyszne kruche ciasteczka pachnące cynamonem będą idealną przekąską do kawy lub herbaty. Zrobicie je bardzo szybko, gdy tylko przyjdzie Wam ochota na coś słodkiego lub zjawią się niespodziewani goście.

Składniki:

  • op. ciasta francuskiego (275g)
    2 jabłka
    cukier
    cynamon

    jajko
    cukier gruboziarnisty do posypania
Wystaw ocenę:

4.4 (197 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Do kawy Desery Ciastka

Rożki francuskie z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie rozwinąć i pociąć na równe kwadraty o boku ok 6-7 cm. Jabłka obrać i pokroić w małą kostkę. Przyprawić wg uznania cukrem i cynamonem, wymieszać. Jabłka układać na kwadratach, składać w trójkąt. Brzegi docisnąć widelcem.
    Ciastka ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować rozbełtanym jajkiem i posypać grubym cukrem. Piec ok 15-20 minut w 200 st do zarumienienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować