Rogaliki francuskie z nutellą

4.32 (228 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Rogaliki robi się wyjątkowo szybko i przyjemnie. Do ich przygotowania potrzeba tylko kilku składników. Chrupiące ciasto i czekoladowe wnętrze... nie znam osoby, która by ich nie lubiła :) Warto mieć w lodówce mały zapas gotowego ciasta aby w każdej chwili, gdy tylko najdzie nas ochota na słodkie, móc upiec te pyszne rogaliki :)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 opakowania ciasta francuskiego
    słoiczek kremu czekoladowego
    jajko
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.32 (228 ocen)

Zobacz również:

Rogal Ciasta Rogale Ciastka Rogaliki

Rogaliki francuskie z nutellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto francuskie rozwinąć, przeciąć wzdłuż na pól i pociąć na trójkąty. Na każdym ułożyć łyżeczkę kremu, zwinąć rogaliki. Rogaliki ułożyć na blaszce na papierze do pieczenia, posmarować rozmąconym jajkiem i piec do zarumienienia przez ok 15-20 minut w 200 stopniach.

    Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Czekolada Nutella

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować