Francuskie rogaliki z marmoladą

4.96 (188 ocen)

  • 30 min

Szybkie w przygotowaniu, w sam raz dla niespodziewanych gości rogaliki z ciasta francuskiego. Wystarczą tylko 3 składniki do ich przygotowania.

  • 30 min

Składniki:

  • arkusz ciasta francuskiego
    marmolada
    jajko
Wystaw ocenę:

4.96 (188 ocen)

Francuskie rogaliki z marmoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Francuskie rogaliki z marmoladą 1. Arkusz ciasta francuskiego kroimy na trójkąty jak na zdjęciu. W sunie wychodzi 14 trójkątów i 4 połówki które możemy połączy ze sobą po 2 i otrzymamy dodatkowe 2 trójkąty.
  • Francuskie rogaliki z marmoladą 2. Przy krótszym boku każdego trójkąta nakładamy łyżeczkę marmolady i zwijamy w kształt rogalika. Gotowe rogaliki przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy ok 15 minut w 200 stopniach aż się zarumienią. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować