Rogaliki francuskie z kajmakiem

4.44 (209 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Smaczne kruchutkie ciasteczka francuskie z masą kajmakową, obsypane płatkami migdałów. To gratka dla wielbicieli ciasteczek z masą, w sam raz na jeden kęs do kawki :)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego XXL
    2 łyżki masy kajmakowej
    2 łyżki płatków migdałowych
    1 jajko małe
Wystaw ocenę:

4.44 (209 ocen)

Rogaliki francuskie z kajmakiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto rozwijamy i przecinamy wzdłuż na pół, przecinamy radełkiem, ma wyjść 16 trójkątów.


    Na każdym trójkąciku kładziemy kajmak i zwijamy rogaliki. Jajko roztrzepujemy i smarujemy rogaliki. Migdały kruszymy w dłoni i posypujemy rogaliki.

    Rogaliki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy ok. 15 minut na złoty kolor.

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Masa krówkowa Płatki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować