Ramen z rybą

3 (1 ocen)

  • 40 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

ramen

  • 40 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 150 g ryby (dorsz)

    pół marchewki

    5 cm pietruszki

    pół małej cebuli

    pół małej czerwonej papryki

    sos sojowy ciemny

    sos teryjaki

    szczypta chili

    przyprawa do potraw chińskich

    szczypta imbiru

    szczypta słodkiej papryki

    1 ząbki czosnku

    pół łyżeczki cukru

    sól

    natka pietruszki

    50 g makaronu ryzowego
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Ramen

Ramen z rybą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę marynujemy w sosie sojowym na ok godzinę.

    Do garnka wkładamy warzywa i doprowadzamy do wrzenia, dodajemy łyżkę sosu teryjaki, przyprawy i gotujemy do miękkości aż wywar stanie się esencjonalny. Pod koniec gotowania dodajemy rybę w kawałkach i gotujemy jeszcze ok 10 min . Makaron przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.

    Na dno talerza układamy makaron , na drugą połowę wlewamy zupę wraz z rybą i warzywami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ryby

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować