Zupa ramen na karkówce

0 (0 ocen)

  • 1 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

ramen

  • 1 godz.
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 plastry karkówki

    1 marchewka

    sos sojowy ciemny

    sól

    pieprz

    cebula

    przyprawa tajska

    szczypta chili

    2 ząbki czosnku

    grzybki mun lub inne ( ja dałam uszak bzowy)

    100 g makaronu ryżowego

    2 jajka ugotowane na twardo

    kawałek papryki czerwonej

    szczypiorek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ramen

Zupa ramen na karkówce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Plastry karkówki marynujemy kilka godzin wcześniej w sosie sojowym z odrobiną pieprzu

    Na patelni rozgrzewamy odrobinę tłuszczu i przyrumieniamy szybko mięso z obu stron.

    Przekładamy natychmiast do garnka dodajemy marchewkę w całości, cebulę , ugotowane wcześniej grzybki, dodajemy przyprawy , zalewamy wodą i gotujemy do miękkości.

    Makaron gotujemy osobno . Wszystkie skłądniki układamy na talerzu , wyławiamy grzybki, marchewkę kroimy w słupki, wywar doprawiamy do smaku i zalewamy wszystko na talerzu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Karkówka wieprzowa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować