Wolnowarzony ramen po polsku

4.46 (181 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 5 godz.
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zupa idealna do przygotowania w wolnowarze. Nabiera głębokiego smaku a schab jest bardzo miękki.

  • 5 godz.
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 l wody
    pęczek włoszczyzny (seler, marchewka, por, korzeń pietruszki)
    2 szalotki
    0,5 główki czosnku
    2 udka z kurczaka
    360 g schabu wieprzowego bez kości w plastrach
    5 łyżek ciemnego sosu sojowego
    50 g suszonych grzybów mun
    1 łyżka soli himalajskiej
    kapusta pak choi
    3 listki laurowe
    200 g makaronu ryżowego
    3 jajka
    świeży szczypior
    pieprz
    wrzątek
Wystaw ocenę:

4.46 (181 ocen)

Zobacz również:

Zupy Ramen

Wolnowarzony ramen po polsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Włoszczyznę i udka z kurczaka umieszczamy w wolnowarze. Plastry schabu osuszamy, delikatnie rozbijamy pięścią, czosnek i szalotkę opalamy i wszystkie składniki wkładamy do urządzenia. Zalewamy wodą. Dodajemy
    liście laurowe, sól himalajską i sos sojowy. Włączamy wolnowar na 5 godzin przy ustawieniu nr 2. Po godzinie usuwamy szumowinę.
    Grzyby mun zalewamy wrzątkiem i czekamy aż napęcznieją. Płuczemy je i
    dodajemy do wolnowaru. Doprawiamy pieprzem.
    Przygotowujemy dodatki do zupy. Gotujemy makaron zgodnie z instrukcją
    na opakowaniu, jajka - 5 minut od zagotowania wody i kroimy drobno
    szczypiorek.
    Do misek wkładamy makaron, plastry schabu, kapustę pak choi i jajka.
    Składniki zalewamy przygotowanym wywarem i posypujemy szczypiorem,

    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Schab Udka z kurczaka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Azjatycka Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować