Wolnowarzony ramen po polsku

  • wyświetlono: 210 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Zupa idealna do przygotowania w wolnowarze. Nabiera głębokiego smaku a schab jest bardzo miękki.

a_sad07
  • 3 porcje
  • 300min
  • Łatwy

Składniki

1,5 l wody
pęczek włoszczyzny (seler, marchewka, por, korzeń pietruszki)
2 szalotki
0,5 główki czosnku
2 udka z kurczaka
360 g schabu wieprzowego bez kości w plastrach
5 łyżek ciemnego sosu sojowego
50 g suszonych grzybów mun
1 łyżka soli himalajskiej
kapusta pak choi
3 listki laurowe
200 g makaronu ryżowego
3 jajka
świeży szczypior
pieprz
wrzątek

Sposób przygotowania przepisu:

Wolnowarzony ramen po polsku

  • 1. Włoszczyznę i udka z kurczaka umieszczamy w wolnowarze. Plastry schabu osuszamy, delikatnie rozbijamy pięścią, czosnek i szalotkę opalamy i wszystkie składniki wkładamy do urządzenia. Zalewamy wodą. Dodajemy
    liście laurowe, sól himalajską i sos sojowy. Włączamy wolnowar na 5 godzin przy ustawieniu nr 2. Po godzinie usuwamy szumowinę.
    Grzyby mun zalewamy wrzątkiem i czekamy aż napęcznieją. Płuczemy je i
    dodajemy do wolnowaru. Doprawiamy pieprzem.
    Przygotowujemy dodatki do zupy. Gotujemy makaron zgodnie z instrukcją
    na opakowaniu, jajka - 5 minut od zagotowania wody i kroimy drobno
    szczypiorek.
    Do misek wkładamy makaron, plastry schabu, kapustę pak choi i jajka.
    Składniki zalewamy przygotowanym wywarem i posypujemy szczypiorem,

    Smacznego!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

schabzupawolnowarramenUDKA_Z_KURCZAKApak_choi
 

Komentarze

Podobne przepisy

flaczki po zamojsku

Dodane przez: klementynka

flaczki po zamojsku

Używam flaków kupionych w całości,...

Pikantna fasolka po bretońsku

Dodane przez: akrobatka22

Pikantna fasolka po bretońsku

Pikantna wersja fasolki po bretońsku....

Flaczki cielęce po zamojsku

Dodane przez: Gregorhspeed

Flaczki cielęce po zamojsku

Flaczki to kolejne z ulubionych...

Kwaśnica

Dodane przez: Gospodyni

Kwaśnica po mojemu

Kwaśnica, góralska zupa. Powinna...

Zupa grzybowa po węgiersku

Dodane przez: Cukiereczek

Zupa grzybowa po węgiersku

Zupa różni się od polskiej grzybowej...

Ziemniaczana po żydowsku

Dodane przez: viola_dn

Ziemniaczana po żydowsku

Wyjątkowo aromatyczna, esencjonalna...