Racuszki jogurtowe z truskawkami

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Delikatne w smaku i pyszne z tymi sezonowymi owocami.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej
    2 szklanki jogurtu naturalnego gęstego
    2 łyżki cukru trzcinowego
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1 mały cukier waniliowy
    2 jaja

    DODATKI:
    30 dag truskawek
    2 łyżki cukru pudru
    1 łyżk oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Racuchy

Racuszki jogurtowe z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W misce miksuję jaja dodając jogurt.
    Dosypuję mąkę wymieszana z proszkiem do pieczenia oraz cukry.
    Oszypulkowane i umyte truskawki kroję drobno do miski.
    Ciasto kładę łyżką na gorący tłuszcz .
    Na to układam szybko drobne kawałki truskawek.
    Racuszki smażę z obu stron.
    Usmażone posypuje obficie cukrem pudrem I dekoruję truskawkami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować