Racuszki budyniowe z truskawkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajko, cukier, cukier wanilinowy i jogurt wymieszać trzapaczką rózgową, lub krótko mikserem. Mąke wymieszać z proszkiem do pieczenia i budyniem. Wsypać do masy jogurtowej i ponownie wymieszać.Dodać pokrojoną drobno garść truskawek i wymieszać. Ciasto powinno być gęste, ale łatwo i sobodnie dać się nakładać na patelnię. Gdyby było zbyt gęste, dolejcie jogurtu, jeśli za rzadkie, dosypcie mąki.
Na patelni rozgrzać olej. Smażyć racuszki na złoto, około 2 minut z każdej strony. Zdjąć z patelni i układać na ręcznikach
Podawać oprószone cukrem pudrem,udekorowane triskawkami. papierowych, by odsączyć racuszki z nadmiaru tłuszczu. Nieco wystudzić.
Komentarze