Domowae wafle orzechowe

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Są lepsze od tych kupionych w sklepie.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 paczka wafli tortowych kwadratowych
    1 margaryna 
    0,5 szklanki cukru
    2 szklanki mleka w proszku
    0,5 szklanki wody
    3 łyżki kawy rozpuszczalnej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Andruty

Domowae wafle orzechowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnku  zagotowuję wodę z
    cukrem i margaryną.
    Odstawiam z gazu dosypuję kawę.
    Dodaje stopniowo mleko w proszku.
    Wszystko dobrze mieszam aby nie było grudek drewnianą łyżką.
    Gotową masą przekładam wafle kilka razy i obciążam ciężką deseczką .
    Schładzam w lodówce 1 godzinę i kroję dowolnie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mleko w proszku

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować