REKLAMA

Puszyste racuchy z jabłkami

wyświetlono: 1973646 | dodany do książki kucharskiej: 95 | polecenia: 9

Sekret tak puszystych racuchów polega na ubiciu puszystego kremu z jajek i cukru.Czyli prosto, szybko i bardzo smakowicie !

opublikowany: 12.12.2012
Udostępnij Pinterest

Składniki:

  • Składniki :
    1 jajko,
    3 łyżki cukru,
    1 szklanka mleka
    , 2 szklanki mąki,
    2 łyżeczki proszku do pieczenia,
    olej do smażenia.
Ocena:

(średnia 4.52 z 214 głosów)

Jak zrobić Puszyste racuchy z jabłkami?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie : Do miski wbij jajko i dodaj cukier. Ubij na puszystą masę. Dodawaj partia mi mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mleko. Całość delikatnie wymieszaj. Jabłko obierz ze skórki i pokrój na plasterki. Wrzuć do ciasta. Smaż niewielkie porcje na rozgrzanym oleju na patelni.

Notka redakcyjna

PP_08-2015

Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Puszyste racuchy z jabłkami wg anyzkowo Dodane przez: anka1988

Komentarze

Podobne przepisy

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE