Puszyste racuchy z jabłkami

  • wyświetlono: 1864546 |
  • dodany do książki kucharskiej: 95 |
  • polecenia: 9

Sekret tak puszystych racuchów polega na ubiciu puszystego kremu z jajek i cukru.Czyli prosto, szybko i bardzo smakowicie !

Anyzkowo
Publikacja: Archiwalne przepisy

Składniki

Składniki :
1 jajko,
3 łyżki cukru,
1 szklanka mleka
, 2 szklanki mąki,
2 łyżeczki proszku do pieczenia,
olej do smażenia.

Sposób przygotowania przepisu:

Puszyste racuchy z jabłkami

  • 1. Przygotowanie : Do miski wbij jajko i dodaj cukier. Ubij na puszystą masę. Dodawaj partia mi mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mleko. Całość delikatnie wymieszaj. Jabłko obierz ze skórki i pokrój na plasterki. Wrzuć do ciasta. Smaż niewielkie porcje na rozgrzanym oleju na patelni.
PP_08-2015

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

jabłkaracuchy

Komentarze

Podobne przepisy

Racuchy z młodą kapustą

Dodane przez: JustKuchcik

Racuchy z młodą kapustą

Sezonowe, dietetyczne danie. Racuchy...

Racuchy drożdżowe

Dodane przez: rzelkazag

Racuchy

Stary, sprawdzony przepis a racuchy...

image-0fkg3tm

Dodane przez: Mniam1

Racuchy drożdżowe z kremem malinowym

Puszyste racuchy z mocno malinowym...

racuchy z twarogiem

Dodane przez: Wypieki Beaty

Racuchy z twarogiem

Pyszne racuszki dobre na każdy...

Racuchy gruszkowe

Dodane przez: Joatar

Racuchy gruszkowe z wanilią

Najlepsze dla mnie będą zawsze...

Racuchy z kapustą

Dodane przez: Jaga85

Racuchy z kapustą

Te chrupkie, pikantne racuszki...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE