Puszyste racuchy z jabłkami

4.13 (349 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 30 min
  • Dla 4 osób

Sekret tak puszystych racuchów polega na ubiciu puszystego kremu z jajek i cukru.Czyli prosto, szybko i bardzo smakowicie !

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • Składniki :
    1 jajko,
    3 łyżki cukru,
    1 szklanka mleka
    , 2 szklanki mąki,
    2 łyżeczki proszku do pieczenia,
    olej do smażenia.
Wystaw ocenę:

4.13 (349 ocen)

Zobacz również:

Racuchy Dania główne

Puszyste racuchy z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie : Do miski wbij jajko i dodaj cukier. Ubij na puszystą masę. Dodawaj partia mi mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mleko. Całość delikatnie wymieszaj. Jabłko obierz ze skórki i pokrój na plasterki. Wrzuć do ciasta. Smaż niewielkie porcje na rozgrzanym oleju na patelni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_08-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować