Racuszki jogurtowe

4.83 (172 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Bardzo szybka, pyszna przekąska na słodko

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    2 jaja
    2 łyżki oliwy lub oleju
    1 łyżeczka proszku do pieczenie
    1 łyżeczka sody
    1 cukier waniliowy
    2 jogurty naturalne (400ml)
Wystaw ocenę:

4.83 (172 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Desery Przekąski

Racuszki jogurtowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę mieszamy z jajkami i jogurtem. Dodajemy cukier waniliowy, proszek do pieczenia i sodę. Następnie dodajemy olej lub oliwę.
  • racuszki na patelni 2. Smażymy na patelni teflonowej małym ogniu. W zależności od upodobań możemy, ale nie musimy dodawać tłuszczu do smażenia.
    Podajemy posypane cukrem pudrem.

    Smacznego :)

Porady

Można do nich dodać pokrojone w drobna kostkę owoce lub 10 dkg wiórków kokosowych. Ciasto z wiórkami najlepiej odstawić na pół godzinę, żeby trochę napęczniały.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jogurt naturalny

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować