Pikantna łopatka

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszna domowa wędlina

  • 2 godz.
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:
    1 kg łopatki w jednym kawałku
    5 dag soli peklowej
    2 paczki papryki wędzonej
    Plastikowa osłonka do wędlin
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Wędliny

Pikantna łopatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie
    W Lopatke wcieramy sól peklowa. Odstawiamy na 3 dni w chłodnym miejscu. Codziennie mięso odwracamy aby równomiernie bylo otoczone solą. Po tym czasie wyjmujemy mięso, osuszamy ręcznikiem papierowym, nacieramy dokładnie wędzoną papryką, włożyć do osłonki, zawiązać sznurkiem i parzyć w temperaturze do 90 stopni (Nie gotować)około 1.20h. Wystudzić w oslonce.

Porady

Wędlina najlepiej kroi się następnego dnia

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować