Pierogi z kapustą z grochem

0 (0 ocen)

Jeśli chcesz zaskoczyć swoich domowników to zamiast zwykłej kapusty z grochem zrób z nią pierogi. Takie pierogi to również świetne rozwiązanie gdy zostanie nam kapusty z grochem po świętach

Składniki:


  • 250g mąki,
    1 łyżka oliwy,
    letnia woda,
    szczypta soli,
    500g kapusty z grochem,
    masło do polania,

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pierogi z kapustą z grochem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pierogi z kapustą z grochem 1. Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy oliwę i stopniowo wlewamy letnią wodą zagniatając ciasto. Następnie ciasto przenosimy na stolnicę, podsypujemy je mąką i wyrabiamy aż stanie się elastyczne. Ciasto rozwałkowujemy na placek ok.5mm i większą szklanką wycinamy koła.
  • Pierogi z kapustą z grochem 2. Na każdym kole kładziemy około 1 łyżeczki kapusty z grochem.
  • Pierogi z kapustą z grochem 3. Zlepiamy pierogi. Zagotowujemy wodę ze szczyptą soli. Wrzucamy pierogi i gotujemy około 2-3 minuty od wypłynięcia. Podajemy polane np. rozpuszczonym masłem i ze szklaneczką czerwonego barszczu. Pierogi można podać również z podsmażonym boczkiem. Życzę smacznego :-)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować