MP
Pachnące przyprawami korzennymi, puszyste pierniczki z posiekanymi migdałami i skórką pomarańczową. Można je przełożyć powidłami śliwkowymi, wtedy są jeszcze wilgotniejsze. Piekłam je na opłatkach, dzięki czemu nie przywierały do blaszki.
4.67 (3 ocen)
Porady
Lukier cytrynowy: 3 łyżki gorącej wody sok z 1 cytryny 1 szklanka cukru pudru Cukier puder przesiewamy i ucieramy razem z wodą i/lub sokiem z cytryny- najlepiej w moździerzu. Lukier powinien być gładki, bez grudek (cukier między palcami ma być niewyczuwalny) i lśniący. Jego gęstość regulujemy cukrem pudrem (jeśli jest za rzadki) lub odrobiną (!!!) wody/soku z cytryny (jeśli za gęsty). Lukier powinien powoli skapywać z łyżeczki i dość szybko zastygać.
Komentarze