PASTA PIECZARKOWA

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób

Przepyszna pasta, którą przygotowywała mi mama, gdy byłam dzieckiem.

  • 30 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 1/2 kg pieczarek
    2 cebule
    1 łyżka Vegety
    100 g masła
    6 jajek
    sól do smaku
    szczypta pieprzu
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pasta jajeczna

Pasta pieczarkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pasta 1. Pieczarki i cebule siekamy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki oleju. Wrzucamy pieczarki oraz cebule, dodajemy Vegetę i smażymy 15-20 minut, aż grzyby puszczą sok i zrobią się złociste. Po przestudzeniu przepuszczamy całość przez maszynkę do mielenia- sito o bardzo drobnych oczkach.
    Jajka gotujemy na twardo, obieramy je i mielimy.
    W misie miksera rozcieramy miękkie masło. Dodajemy zmielone pieczarki i jajka. Ucieramy pastę. Dodajemy łyżeczkę soli, szczyptę pieprzu. Mieszamy wszystko.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Pieczarki

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować