Pielmienie z grzybami

0 (0 ocen)

  • 1 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pielmienie z grzybami

  • 1 godz.
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg grzybów świeżych lub mrożonych
    1 cebula
    olej do smażenia
    sól
    pieprz
    szczypta estragonu
    3-4 łyżki bułki tartej

    ciasto
    450 g mąki
    300 ml wrzątku
    1 łyżeczka soli
    1 łyżka oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi

Pielmienie z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby i cebulę mielimy lub bardzo drobno siekamy, w głębokiej patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy grzyby. Dusimy pod przykryciem przez pół godziny następnie odparowujemy cały płyn, doprawiamy do smaku i studzimy. Dodajemy bułkę tartą i mieszamy.

    Mąkę wsypujemy do miki, dodajemy sól i olej, zalewamy wrzątkiem i łyżką mieszamy, po przestudzeniu zagniatamy ciasto.
    Wałkujemy cienko, kroimy w kwadraty o boku ok 6-7 cm .. Na środek nakładamy małą łyżeczkę nadzienia, zaklejamy jak pierożki i zawijamy końcówki jak przy uszkach. gotujemy w osolonym wrzątku i podajemy z cebulką przysmażoną na maśle.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować