REKLAMA

Gulasz wieprzowy z grzybami

wyświetlono: 11726 | dodany do książki kucharskiej: 5 | polecenia: 0

W tym roku sezon grzybowy mamy obfity więc polecam na obiad przygotować taki pyszny gulasz z grzybami. Najlepiej smakuje podany z kaszą gryczaną, polecam.

opublikowany: 18.10.2017
Udostępnij Pinterest
  • dla 6 osób
  • 1 godz. 30 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kilogram łopatki wieprzowej
    0,5 kilograma leśnych grzybów
    2 cebule
    Sól, pieprz
    Przyprawa do gulaszu
    3 ziela angielskie
    2 listki laurowe
    5 ziaren pieprzu
    1 łyżka smalcu
    2 łyżki mąki pszennej
Ocena:

(średnia 4.5 z 163 głosów)

Kuchnia:

Okazje:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby oczyszczamy, myjemy i kroimy na w plasterki, przekładamy do garnka, zalewamy wodą, zagotowujemy, odcedzamy. Mięso kroimy w kostkę, na patelni roztapiamy smalec, dodajemy mięso i smażmy na wolnym ogniu. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, dodajemy razem z grzybami do mięsa. Całość posypujemy przyprawą do gulaszu, całość podsmażamy. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy ziarna ziela i pieprzu oraz listki laurowe. Gotujemy na małym ogniu do miękkości mięsa, sos zagęszczamy mąka rozrobioną w niewielkiej ilości wody, doprawiamy do smaku.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: olinek_82 olinek_82

Gulasz wieprzowy z szybkowaru

Szybki gulasz wieprzowy, na który nie trzeba czekać godzinami. Idealne danie na jesień.

kategoria: Dania główne gulasz Szynki opublikowany: 29.10.2016 | wyświetlono: 36710 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 1
Dodane przez: Katarzyna Janeczko Katarzyna Janeczko

Gulasz wieprzowy po węgiersku

Gulasz wieprzowy - doskonały do chleba, kaszy, ziemniaków.

kategoria: Dania główne gulasz opublikowany: 18.01.2014 | wyświetlono: 303739 Książki kucharskie: 32 | Polecenia: 6

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE