W tym roku sezon grzybowy mamy obfity więc polecam na obiad przygotować taki pyszny gulasz z grzybami. Najlepiej smakuje podany z kaszą gryczaną, polecam.
Gulasz wieprzowy z grzybami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Grzyby oczyszczamy, myjemy i kroimy na w plasterki, przekładamy do garnka, zalewamy wodą, zagotowujemy, odcedzamy. Mięso kroimy w kostkę, na patelni roztapiamy smalec, dodajemy mięso i smażmy na wolnym ogniu. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę, dodajemy razem z grzybami do mięsa. Całość posypujemy przyprawą do gulaszu, całość podsmażamy. Przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy ziarna ziela i pieprzu oraz listki laurowe. Gotujemy na małym ogniu do miękkości mięsa, sos zagęszczamy mąka rozrobioną w niewielkiej ilości wody, doprawiamy do smaku.
Komentarze