Pieczona pierś z indyka

4.51 (168 ocen)

  • 1 godz. 5 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Soczysty filet z piersi indyka pieczony w naczyniu żaroodpornym z dodatkiem cebuli i pachnących świeżych ziół. W upieczonym mięsie nie czuć cebuli ale nadała ona potrawie aromat i smak. Taka delikatna pierś gdy zostanie nam z obiadu może służyć jako wędlina dla dzieci bo nie zawiera polepszaczy i konserwantów.

  • 1 godz. 5 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • kg fileta z piersi indyka
    4 cebule
    4 łyżki oliwy z oliwek
    2 łyżki przyprawy do kurczaka
    majeranek
    lubczyk
    tymianek
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

4.51 (168 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pieczona pierś z indyka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy. Zioła siekamy, przekładamy do miski dodajemy sól,przyprawę do kurczaka oraz oliwę.
  • 2. Mięso nacieramy z każdej strony. Wkładamy do naczynia żaroodpornego. Cebulę obieramy, kroimy w plastry i dodajemy do mięsa.
  • 3. Naczynie zamykamy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy ok 60 minut.
  • 4. Życzę smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Indyk Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.47 (153 ocen)

Opublikowany w Magazynie
pieczony filet z indyka

4.47 (153 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Pieczona pierś z indyka

martamp Doskonałe mięsko zarówno na ciepło, jak i na zimno 4 godz. 10 min

To może cię zainteresować