Pieczona pierś z indyka na kanapki

4.99 (146 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Zapraszam na pyszną, domową wędlinę. Upieczona pierś z indyka jest smaczna, chuda i idealna na kanapki. Polecam upiec sobie czasem taką wędlinkę i cieszyć się jej pysznym smakiem.

  • 3 godz.
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 pierś z indyka pojedyncza (ok. 1 kg)
    1 łyżeczka słodkiej papryki
    1 łyżeczka soli
    1 łyżeczka przyprawy do gyrosa
Wystaw ocenę:

4.99 (146 ocen)

Zobacz również:

Wędliny

Pieczona pierś z indyka na kanapki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy i osuszamy. Następnie nacieramy przyprawami i obwiązujemy sznurkiem. Wkładamy pierś do miski, przykrywamy i wstawiamy na ok. 2 godziny do lodówki. Po tym czasie przekładamy mięso do rękawa do pieczenia, zawiązujemy końce i układamy na blaszce. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 40 minut w temperaturze 200 stopni. Po tym czasie przebijamy worek do pieczenia i pieczemy jeszcze przez 20 minut w temperaturze 200 stopni. Upieczoną pierś wyjmujemy z rękawa i zostawiamy ją do ostygnięcia na desce. Kroimy zimną w cienkie plastry na kanapki. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pierś z indyka Przyprawy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować