PIECZEŃ Z MIĘSA MIELONEGO

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pieczeń wieprzowa doskonale nadaje się do jedzenia na zimno jak i na ciepło.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg mięsa mielonego ( karczek )
    1 duża cebula
    4 jajka
    4 ząbki czosnku
    1 czerwona papryka
    3 łyżki musztardy delikatesowej
    sól, pieprz, do smaku
    2 łyżki majeranku
    1/2 szklanki bułki tartej
    1/ 2 szklanki wody (może być lekko gazowana)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczeń rzymska

Pieczeń z mięsa mielonego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczeń z mięsa mielonego 1. Karczek zmielić na drobnym sitku i jeszcze parę razy rozdrobnić blenderem.
    Cebulę i paprykę pokroić w drobną kosteczkę.
    Czosnek przecisnąć przez praske.
    Wszystkie składniki dodać do miesa, dokładnie wyrobić.
    Formę typu( keksówka ) wyłożyć folią do pieczenia mięsa, tak aby zostało na przykrycie wierzchu pieczeni następnie włożyć do foremki wyrobioną masę mięsną.
    Piec w 180 * około 1.20, po godzinie pieczenia odkrywamy wierzch aby się przyrumieniła.

Porady

Do pieczeni zamiast papryki możemy dodać przesmażone pokrojone w kostkę pieczarki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone wołowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować