Pieczeń z mięsa mielonego z warzywami

4.26 (228 ocen)

Ta pieczeń dobrze smakuje na ciepło i na zimno. Można zastąpić nią wędlinę.

Składniki:

  • 1kg mięsa mielonego
    3 marchewki
    1 pietruszka
    1/2 dużego selera
    1 pęczek zielonej pietruszki
    2 jajka
    4 łyżki bułki tartej
    2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
    przyprawy: sól, pieprz, gyros, czosnek granulowany, papryka słodka, papryka ostra
Wystaw ocenę:

4.26 (228 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pieczeń

Pieczeń z mięsa mielonego z warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchew, pietruszkę i seler obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki. Zieloną pietruszkę siekamy.
  • 2. Starte warzywa łączymy z mięsem mielonym, czosnkiem i przyprawami. Dodajemy jajko i bułkę tartą. Mieszamy do połączenia składników. Przekładamy do jednorazowej formy do pieczenia.
  • 3. Pieczemy w temperaturze 190 stopni, przez około 1 godzinę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować