2 opakowania ciasta francuskiego
Farsz:
pęczek rzodkiewek
4 jajka ugotowane na twardo
15 dag sera żółtego
3-4 łyżki majonezu
sól, pieprz do smaku
sałata strzępiasta
dodatkowo jedno jajko surowe
Muszle z ciasta francuskiego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z ciasta francuskiego wyciąć kółka, zrobić zakładkę na około 2 cm na jednym boku kółka, następnie ponacinać,tak aby nie przeciąć ciasta nożykiem aby powstała muszelka,. Posmarować surowym jajkiem, upiec , wystudzić, ostrym nożem przekroić muszelkę do załamania i nadziewać farszem.
Jajka ugotować zetrzeć na grubej tarce, rzodkiewki również ścieramy na grubej tarce, ser żółty na drobnych oczkach, farsz doprawiamy do smaku.
Na każdej muszelce w środku kładziemy listek sałaty i nadziewamy farszem dekorujemy dowolnie,
Komentarze