Pieczeń z mięsa mielonego

4.98 (189 ocen)

Smaczna pieczeń. Pyszna na zimno - do kanapki, jak i na ciepło do obiadu.

Składniki:

  • 0,5 kg mięsa mielonego
    2 kajzerki
    Szklanka mleka
    1 cebula
    2-3 ząbki czosnku
    1 jajko
    1 łyżka musztardy dijon
    Sól, pieprz
    Olej
    Bułka tarta
Wystaw ocenę:

4.98 (189 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pieczeń

Pieczeń z mięsa mielonego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę namoczyć w mleku. Cebulę i czosnek obrać, zeszklić na rozgrzanym oleju. Bułkę odcisnąć i wymieszać z mięsem, czosnkiem i cebulą, jajkiem oraz musztardą. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać.
    Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, mięsną masę przełożyć do formy. Wierzch posypać bułką tartą. Pieczeń piec około godziny w 180 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować